Thursday, December 03, 2015

How are my banana leave earrings made from banana?

Bananas do not grow from seeds but from bulbs and it takes between 9 to 12 months from planting to harvesting. They don't have a harvesting season.
 


Banana's are grown in tropical regions like Uganda and Ndejje.

The banana is an edible fruit, as most people know, and they grow in bunches. Mostly people in the UK are aware of the yellow, soft, sweet dessert banana. In Uganda, a different variety of banana is mostly grown. Plantains are harvested when green, firm and more starchier. The local name of this food in Uganda is called Matoke.


 


Matoke is peeled plantain, either boiled or softened in the oven. They are then usually mashed or used in stews.

In Uganda, the matoke is often cooked or steamed rapped in banana leaves

The banana leaf is very important in Ugandan cooking as it gives so much flavour to the Matoke or meat that is cooking.


So how can the natural little oval beads come from the leaf? They are rolled from actual dried banana leaves and weaved and varnished for a smooth and professional finish.
3 comments:

 1. Love your earrings, Coral! How interesting and unique. I wish you all the best :)

  ReplyDelete
 2. Có khá nhiều người thắc mắc dấu hiệu mồng gà và triệu chứng bệnh lậu có trông như nhau hay không và mức độ biến chứng của bệnh nào cao hơn? Như mọi người cũng biết, sùi mào gà và song cầu lậu khuẩn đều là hai bệnh tình dục nguy hại, truyền nhiễm qua đường tình dục. Nhưng mỗi bệnh lại có virus lây truyền khác nhau, bệnh lậu là bởi song cầu lậu khuẩn còn sùi mào gà là bởi virus human papilloma (HPV) đi đến. Cả hai bệnh đều rất tác hại, nhất là khi biến chứng xảy ra, song song cầu lậu khuẩn đã có thuốc đặc trị nên người bệnh có phần trăm khỏi được căn bệnh này, còn bệnh mào gà thì không.
  Dấu hiệu bệnh sùi mào gà khác hoàn toàn so với lậu, lậu đôi khi không có biểu hiện ra bên ngoài, nhất là ở a đam. Nếu có chỉ là đi tiểu đau buốt, có mủ ở niệu đạo, cơ thể sốt, quan hệ thấy đau, ở nữ giới thì có thêm khí hư khác thường và có mủ. Đối với sùi mào gà khi bị bệnh sẽ xuất hiện một số nốt u nhú màu hồng, có cuống, sau liên kết với nhau tạo thành mảng, trông như với hoa mào gà hay súp lơ. Có thể thấy hai bệnh này đều là bệnh xã hội tuy nhiên biểu hiện ra bên ngoài, tác động và cách khắc phục tình trạng hoàn toàn khác nhau. Bởi thế, mọi người hãy thận trọng. Hãy đi làm xét nghiệm bệnh nếu có các đặc điểm bất thường xảy ra, hay khi có nghi ngờ về bệnh.

  ReplyDelete
 3. NIce article this article has been my favorite, interesting and informative article.


  escape games
  online escape games
  new escape games
  point and click games  ReplyDelete

Thank you for leaving your comment. I will appreciate if you share, follow or subscribe my blog.

09 10